Start-Upit pääsevät alkuun The Stationin avustuksella

The Station Foundation for Entrepreneurship on yksi Irakin johtavista yhteistyötiloista ja Bagdadin ensimmäinen yhteistyötila. Se perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 itsenäiseksi, valtiosta riippumattomaksi ja voittoa tavoittelemattomaksi organisaatioksi. Asema on herättänyt valtakunnallista kysyntää palveluilleen ja ohjelmilleen. The Stationilla on toimintaa Bagdadin lisäksi Erbilissä, Mosulissa ja Basrassa. The Stationin tavoitteena on lisätä nuorten osallistamista ja osallistumista yrittäjyyteen sekä yksityisen sektorin toimintaan vahvistamalla paikallisia aloitteita, yritysten tukipalveluita, valmiuksien kehittämistä ja verkostoitumista. The Station on saanut kansainvälistä tunnustusta ja voittanut Global Entrepreneurship Networkin ekosysteemimestarien Compass Award -palkinnon.

The Station Bagdad.

The Stationin ensimmäinen toimitila perustettiin Bagdadiin. Toimitiloissa on co-working tila startup- ja pienyrityksille. Avoin tila on kaikkien käytössä. Avoimessa tilassa voi työskennellä tai nauttia kahvilan antimista. Tilan yhteydessä myydään myös erilaisia irakilaisia tuotteita (”Made in Iraq” nurkkaus) -aktiviteetteja.

Avoin tila Bagdadin The Stationilla.

The Stationin ensimmäinen toimitila perustettiin Bagdadiin. Toimitiloissa on co-working tila startup- ja pienyrityksille. Avoin tilaYhteistyötilasta voi varata itselleen työskentelypaikan (hinnaston löydät täältä https://storage.googleapis.com/images_station/Commercial_offer_Baghdad_En.pdf). Yhteistyötilassa työskentelevät startupit käsittävät useita eri aloja kuljetuspalveluista maanviljelyyn ja elokuvaukseen sekä kaikkeen siltä väliltä. Työtilojen lisäksi on mahdollista vuokrata myös kokoushuoneita. on kaikkien käytössä. Avoimessa tilassa voi työskennellä tai nauttia kahvilan antimista. Tilan yhteydessä myydään myös erilaisia irakilaisia tuotteita (”Made in Iraq” nurkkaus) -aktiviteetteja.

Kokoustila

Mosul

The Station Mosul

The Stationin toinen haara perustettiin Mosuliin vuonna 2020 osana Yanhad-ohjelma, jota rahoittavat Ranskan ulkoministeriö ja Euroopan unioni. The Station on käynnistänyt uusia aloitteita nostaakseen nuorten tietoisuusuutta yrittäjyydestä.


Tämä oli The Stationin ensimmäinen askel vahvemman yksityisen sektorin edistämisessä Mosulissa. Aseman tavoitteena on keskittyä tulevaisuudessa maatalousprojekteihin sen suuren potentiaalin vuoksi Mosulissa.


Osana The Stationin visiota on rakentaa yritysekosysteemi Irakiin. Tämän vuoksi The Station on laajentunut Kurdistaniin, Erbiliin. The Station Erbilin avajaisia vietettiin 24.3.2022. Se keskittyy kukoistavan yrittäjyyden luomiseen hautomo-ohjelmien kautta ja luomalla yhteyksiä yliopisto-opiskelijoihin.


Basrassa The Station on aloittanut ensimmäisen projektinsa, jossa kouluttajat pitävät tiedotustilaisuuksia yliopistoissa edistäen entisestään yrittäjyyskulttuuria nuorten keskuudessa. The Station työskentelee parhaillaan laajentaakseen toimintaansa Basrassa fyysisen tilan avaamisen kautta.


Hyvän bisnesidean omaaville irakilaisille palaajille The Station voikin olla loistava apu oman yrityksen perustamisessa. Valitettavasti hyödyketukea ei toistaiseksi voi käyttää The Stationin palveluihin, mutta palaajat voivat itse ottaa yhteyttä The Stationiin.