Vapaaehtoinen paluu

Avustettu vapaaehtoinen paluu ja uudelleenkotoutuminen

Mikä vapaaehtoinen paluu?

Vapaaehtoisella paluulla tarkoitetaan sitä, että turvapaikkahakemuksensa peruuttanut tai kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö palaa omasta tahdostaan takaisin kotimaahansa tai muuhun maahan, jossa hänellä on oleskelulupa.

Avustetusta vapaaehtoisesta paluusta on kyse silloin, kun palaajalle myönnetään kotiinpaluuseen ja uudelleenkotoutumiseen rahallista avustusta tai hyödyketukea.

Tämän Maahanmuuttoviraston ylläpitämän sivuston tavoitteena on lisätä tietoisuutta vapaaehtoisesta paluusta ja siihen liittyvistä palveluista.

Tutustu

Avustettu vapaaehtoinen
paluu: vuosi 2018 lukuina

646 Palaajaa, joista
449Irakiin
32Georgiaan
24Venäjälle
18Afganistaniin
123Muihin maihin

Julkaistu 02.08.2019

Viestintää muuttuvissa muuttoliikkeissä

”Mielessämme muut maat ovat paratiiseja, joissa elämä on hyvää ja kansalaisia arvostetaan. Vaikka se on illuusio, ihmiset haluavat lähteä kotimaansa epävakaista olosuhteista.” ”Olen nuori mies ja asun vanhempieni kanssa. Jos lähden Eurooppaan, tilanne muuttuu. Saan oman kodin ja oman vapauden. Ei täällä ole vapautta.” ”Haluan pysyä kotimaassani, koska ajattelen että minulla on tietoa ja taitoa…

Lue lisää

"Despite the difficulties, there are sparks of hope in Erbil. Returnees are needed in the reconstruction, and help is wanted from the diaspora."

Read more about Ambassador Anne Meskanen's visit to Erbil from https://t.co/WBDPMf8reI.

#voluntary_return #tphakijat

You heard rumours about Finland and Europe, but were they true? Many of our returnees tell about the differences of what they heard and what they saw in this video, https://t.co/Yb7vkushsa.

#Voluntary_Return #Vapaaehtoinen_Paluu #VoluntaryReturn #VapaaehtoinenPaluu

Kehitämme toimintaamme useissa AMIF-hankkeissa, eli Euroopan turvapaikka-, #maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston tukea saavissa hankkeissa.🇪🇺 Mitä kaikkea hankkeissa tapahtuu? Ota seurantaan @ErsusEssi, @VoluntaryReturn ja @EUSArahastot!

Palaajien tarinat

Mhammad and Hasan tell about return and deportation

Is there really a difference between return and deportation? We know that there is, our returnees know that there is, now what about you? Listen to our returnees talk about it.Read more: voluntaryreturn.fi/en | migri.fi/returnSend us an email: info(at)voluntaryreturn.fiFacebook: fb.com/VoluntaryReturn | fb.com/VapaaehtoinenPaluu | fb.com/AudaTauiaYoutube: voluntaryreturn.fi/youtubeTwitter: twitter.com/VoluntaryReturnInstagram: instagram.com/VoluntaryReturnMusic from Purple Planet Music

Publiée par Voluntary return from Finland sur Vendredi 12 juillet 2019

Katso