Vapaaehtoinen paluu

Avustettu vapaaehtoinen paluu ja uudelleenkotoutuminen

Mikä vapaaehtoinen paluu?

Vapaaehtoisella paluulla tarkoitetaan sitä, että turvapaikkahakemuksensa peruuttanut tai kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö palaa omasta tahdostaan takaisin kotimaahansa tai muuhun maahan, jossa hänellä on oleskelulupa.

Avustetusta vapaaehtoisesta paluusta on kyse silloin, kun palaajalle myönnetään kotiinpaluuseen ja uudelleenkotoutumiseen rahallista avustusta tai hyödyketukea.

Tämän Maahanmuuttoviraston ylläpitämän sivuston tavoitteena on lisätä tietoisuutta vapaaehtoisesta paluusta ja siihen liittyvistä palveluista.

Tutustu

Avustettu vapaaehtoinen
paluu: vuosi 2019 lukuina

390 Palaajaa, joista
183Irakiin
42Venäjälle
26Georgiaan
22Iraniin
114Muihin maihin

Julkaistu 30.01.2020

Vapaaehtoisen paluun AUDA-hanke on korostanut lähtömaayhteistyön tärkeyttä

Vuoden 2018 alussa käynnistetyn AUDA-hankkeen päätavoite on ollut laajentaa avustetun vapaaehtoisen paluun järjestelmää. Etenkin palaajien uudelleenkotoutumisen mahdollisuuksia on pyritty parantamaan. Hanke päättyy tammikuussa. Suomi tarjoaa palaajalle alkurahaa Suomen avustetun vapaaehtoisen paluun järjestelmä perustuu palaajalle maksettavaan uudelleenkotoutumistukeen, joka auttaa häntä alkuun kotimaassaan. Tämä avustus auttaa palaajaa esimerkiksi asunnon hankkimisessa ja työllistymisessä. Jos alueella on kuitenkin huono…

Lue lisää

AUDA-hanke päättyy. Kiitämme kaikkia seuraajia ja yhteistyökumppaneita! Vapaaehtoisen paluun asioita voi edelleen seurata verkkosivulla http://www.paluuinfo.fi, sekä Facebookissa @Voluntaryreturn, @VapaaehtoinenPaluu ja arabian kielellä @AudaTauia.

https://voluntaryreturn.fi/fi/blog/vapaaehtoisen-paluun-auda-hanke-on-korostanut-lahtomaayhteistyon-tarkeytta/

Viimeinen Studia Generalia-luento alkaa pian Turun pääkirjastossa. Tervetuloa paikalle tai seuraa livestriimiä http://vod.kepit.tv/studia_generalia_paluumuutosta.html #paluumuuttoSG

Palaajien tarinat

Katso