Avustusta uudelleen-kotoutumiseen

Avustus hyödyketukena

Vapaaehtoisen paluun yhteydessä voidaan myöntää tilanteesta riippuen 2000€ – 5300€ avustusta. Avustus myönnetään aina hyödyketukena.

Hyödyketuki

Hyödyketuki on virallinen termi tuelle, joka ei ole käteistä rahaa. Tällaista tukea voivat olla esimerkiksi tuki yrityksen perustamiseen, asunnon hankkimiseen, opiskeluihin tai terveydenhuollon palveluihin.

Sinun kannattaa pohtia omia mahdollisuuksia kotimaassasi. Mieti esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Millaiseen tilanteeseen olet palaamassa?
  • Mitä olet aiemmin tehnyt kotimaassasi?
  • Mitä tarvitset kotimaahan paluun jälkeen?
  • Miten voisit parhaiten hyödyntää sinulle annetun tuen?

Sinulle annetaan neuvontaa tuen käyttömahdollisuuksista ja hyödyketuen järjestämiseen liittyvistä toimenpiteistä. Hyödyketuki järjestetään sinulle paluumaassasi luotetun palveluntarjoajan kautta, jonka kanssa tulet tekemään yhteistyötä.

Hyödyketuki järjestetään aina kotimaassasi luotettavan, varmistetun tahon kautta. Esimerkiksi kotimaasi viranomaiset eivät puutu hyödyketuen järjestämiseen.

Vinkkejä hyödyketuen käyttämiseen

Hyödyketuki on joustavaa ja päätetään jokaisen kanssa erikseen. Katso seuraavista videoista Hasanin, Fadumon ja Farahin kokemuksia kotimaahan paluusta.

Hyödyketuen palveluntarjoaja vaihtelee paluun kohdemaan mukaan. Maahanmuuttoviraston käyttämät palveluntarjoajat ovat joko Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM), European Technology and Training Center (ETTC) tai Caritas Internationalis. Jos haluat saada vinkkejä, mihin hyödyketukea voisi käyttää, katso lisää paluutarinoita ETTC:n ja Caritaksen sivulta.

Ota yhteyttä

Kerro tilanteesi ja autamme sinua eteenpäin. Yhteydenotto ei velvoita mihinkään.

Laita Whatsapp-viestiä tai soita:

050 413 8625

Otathan ystävällisesti huomioon, että WhatsApp ei ole turvallinen väline henkilötietojen käsittelyyn.
Ethän siis lähetä esimerkiksi henkilötunnusta, asiakasnumeroa, asiakirjoja tai arkaluonteista tietoa
WhatsApp:lla.